Belföld

„A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett” – Kocsis Máté válaszolt Gulyás Mártonnak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Gulyás Márton nyilvánosan meghívta Kocsis Mátét egy Partizán-interjúra, hogy személyesen kérdezhesse őt azon kijelentéséről, miszerint a kormánypártok azért nem támogatják Svédország NATO-csatlakozását, mert elfogadhatatlannak tartják azt az oktatóvideót, amiben Gulyás is megszólalt.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán a Facebookon jelezte, hogy nem fogadja el a meghívást.

Kocsis a bejegyzést így kezdte:

Nyilván nem kellemes, amikor szembesítik ritkaságszámba menő tettével, melyet a svéd közszolgálati csatorna videójában elkövetett saját hazája ellen, jól átgondolt, vegytiszta politikai megfontolásból. Ne bántódjék meg az indokoltnál jobban, de az a műsor kritikán aluli, durván egyoldalú és elfogult, példátlanul gonosz, mely Magyarországról olyannyira hamis képet fest – svéd fiatalkorúaknak szánva –, hogy arra nehéz udvarias kifejezéseket találni.

A Fidesz frakcióvezetője szerint „ha egy csepp tisztesség (és bátorság) szorult volna a műsor készítőibe, akkor nem a legádázabb politikai ellenfeleinknek tekinthető brüsszeli liberális politikusokat szólaltatták volna meg, mint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini, vagy nem a jelenlegi magyar kormányt végletesen gyűlölő amerikai dollármilliárdos, Soros György egyetemi beosztottját kérdezték volna, sőt akkor nem önt, mint az itthon egyik legismertebb liberális propagandistát kérték volna megszólalásra”.

Kocsis úgy összegez, hogy a levetített műsor „szégyen, az abban foglalt hazugságok, rosszindulatú sugalmazások itthon helyükön kezelhetők, külföldön azonban sértik Magyarország érdekeit. Az a műsor hazánkat egy másik európai ország polgárai számára hamis színben tünteti fel, s ön ebben örömmel vett részt, sőt – egyfajta előremenekülésként – most is azt mondja, fenntartja az ott elmondottakat. Kérem tehát, ne csodálkozzon azon, ha mindezt még jó néhányszor felemlegetjük majd.”

Kocsis a Gulyásnak küldött nyílt levelében megjegyzi azt is:

a svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága.

A bejegyzés végén Kocsis a meghívásra reagált: „Ahogy eddig sem, ezután sem fogadok el meghívást az ön műsorába, ugyanis nem érezném jól magam, ha akár csak egyetlen ember is miattam nézné. Ön propagandista, abból is a tehetségesebbek közül való. Jól és ügyesen csomagolja be valós politikai céljait, de sokszor mégis áttetsző ez a lepel, ezért kérem ne várja, hogy asszisztáljak mindehhez. Se most, sem a jövőben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik