Belföld

Kocsis Máté letagadta egy 96 milliós szerződés létezését, Pikó nyilvánosságra hozta

Kocsis Máté a Magyar Nemzetben letagadta a létezését, erre Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármester a közösségi oldalán közzétette azt a szerződésmásolatot, amely bizonyítja, hogy a fideszes politikus egykori bizalmasa 96 millió forintos projektmenedzseri és tanácsadói megbízással csapolta meg a káptalanfüredi gyerektábor beruházásra szánt 378 milliós keretet.

Az évek óta húzódó ügyben a múlt héten nyitott újabb fejezetet, hogy a NAV „meglátogatta” a VIII. kerületi polgármesteri hivatalt. A veszprémi adónyomozók látogatás tényét Pikó hozta nyilvánosságra. A Facebookon azt írta, hogy az önkormányzat tett feljelentést költségvetési csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt. A NAV-nak a büntetőeljárás lefolytatásához volt szüksége dokumentumokra.

Pikóék az előző, fideszes vezetés által, a káptalanfüredi önkormányzati gyerektábor fejlesztésével kötött szerződések miatt tettek feljelentést.

A hat lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott át az önkormányzat a veszprémi kézilabdaklubnak, amely azonban a mai napig ezzel a támogatással nem tudott szabályosan elszámolni felénk. A benyújtott számlák között rendre megjelentek olyan másolatok, melyeken már korábbi TAO támogatás terhére történt elszámolást tanúsító bélyegző szerepel. Így alappal merült fel annak a gyanúja, hogy több irányban is elszámolhatták azokat a számlákat, amelyek a káptalanfüredi gyermektábor fejlesztéseit voltak hivatottak igazolni

– írta polgármester a TAO támogatással, a Veszprémi Handball Zrt-vel partnerségben megvalósuló beruházásról hozzátéve, hogy az átadott támogatásból 96 millió forintot a klub egy olyan projektmenedzseri és tanácsadói szerződésre kívánt elszámolni, melyet a Park Consulting Kft-vel kötöttek. Ennek a cégnek a képviselője Kocsis Máténak, Józsefváros akkori polgármesterének, a Magyar Kézilabda Szövetség akkori elnökének bizalmasa, Bíró Szabolcs, aki a Magyar Kézilabda Szövetség beszerzési cégét is vezette, majd később a 2022-es kézilabda EB rendezésért felelős cég első embere lett.

A kormánylap szerdán jelentetett meg egy cikk Kocsis Mátéval, amely a címe szerint tételesen cáfolja Pikó állításit. Ebben Kocsis többek között azt mondja, hogy „az említett cégnek nem volt 96 milliós tanácsadói szerződése”.

Pikó ezután szerdán délután a nyilvánosságra hozta a szerződést, amelyeket itt tekinthet meg.

Hogy hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben, azt mindenkinek a saját fantáziájára bíznám. Nézzék meg az itt bemutatott „nem létező” szerződést

– írta közösségi oldalán a józsefvárosi polgármester.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a Kocsis Máté által vezetett Fidesz-frakciótól kaptunk levelet, amelyben két pontosítást kértek a cikkhez. Azt írták:

  • A józsefvárosi önkormányzat sosem állt szerződéses kapcsolatban a Park Consulting Kft.-vel.
  • A Veszprémi Handball Zrt. és a Park Consulting Kft. között egyszer történt 12 millió forintos kifizetés, ezt a polgármester is pontosan tudja, így amit állít, nem felel meg a valóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik