Belföld

Molnár Csaba: Az Orbán-kormány hazugságait leleplező füzetet adott ki egymillió példányban a DK

2900 új párttagot szervezett be a DK az utóbbi hónapokban – jelentette be Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, egyben a párt árnyékkormányának kancelláriaminisztere.

Molnár szerdán egy sajtóbeszélgetésen ismertette a Gyurcsány Ferenc által vezetett párt terveit a jövő évi EP, illetve önkormányzati választásra. Az alelnök szerint az előkészületi munka egyik legfontosabb része volt az intenzív tagtoborzás, mivel az utóbbi időben kiderült, hogy a közösségi oldalak, különösen a Facebook, egyre kevésbé alkalmasak politikai tartalmak terjesztésére. Molnár szerint a kormány és proxi szervezetei ellen leginkább hagyományos, offline módszerekkel lehet felvenni a küzdelmet, ezért hajtottak rá a legelkötelezettebb támogatók, a párttagok számának növelésére.

A DK-nak ezzel jelenleg 17 ezer tagja van, ami kiugróan magas a többi ellenzéki párt taglétszámához képest. Az alelnök azt is kiemelte, hogy az új tagok 70 százaléka nem budapesti, ami szintén „egészségesebb arány” a többi szervezethez képest.

Molnár azt mondta, hogy a DK az EP-választáson egyedül indul, az önkormányzati választáson viszont kész Budapesten és a vidéki településeken is a helyi ellenzéki erőknek legmegfelelőbb együttműködésre.

A nyári felkészülési időszakban A haza vigyáz rád címmel elkészült a DK új elvi politikai dokumentuma, amit Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a napokban mutatott be a nyilvánosságnak. Molnár szerint a rövid elvi-filozófiai alapvetés sokkal jobban kidomborítja a párt szociáldemokrata jellegét, mint a régi.

Szeptember 29-én Dobrev Klára budapesti rendezvényével elindítják a DK választási programajánlatára fókuszáló országjárást. Minden állomáson más szakpolitikai kérdést elemeznek ki, és bemutatják az Orbán-kormány hazugságaival foglalkozó kiadványt is.

A Leplezd le Orbánt! című füzetet egymillió példányban nyomták, és arra kérik majd az aktivistákat, hogy környezetükben indítsanak vitákat a füzet segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik