H. Szabó Sándor / MTI
Belföld

Teljesen leáll Pest megye legnagyobb kórházának egyik belgyógyászati osztálya

Komoly bajba került a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Kunetz Zsombor információja szerint: az intézmény egyik belgyógyászati osztálya (endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály) teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni.

A csökkentett működésre átálló osztályokon Veresegyházról, Szadáról, Isaszegről, Erdőkertesről és Pécelről egyáltalán nem fogadnak fekvőbetegeket, de mindenhol legalább részlegesen szünetel a fekvőbeteg-ellátás.

Kunetz Zsombor a kijelölő határozatot is csatolta Facebook posztjában. Ebből kiderül, hogy a kardiológia esetében a váci Jávorszky Ödön Kórházat kötelezik a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kardiológiai betegellátására, miközben ott már 2021 vége óta humánerőforrás hiány miatt nincs kardiológiai fekvőbeteg ellátás.

Az egészségügyi szakértő felhívja a figyelmet arra, hogy

a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pest megye legnagyobb kórháza, kiesése nemcsak a Pest megyei ellátást veszélyezteti, hanem a Budapesti ellátást is. 

Hiszen a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti. Rosszabb esetben, ahogyan ezt látjuk a Váci Jávorszky Ödön Kórház esetén a már nem létező kapacitásra próbálják átterelni a betegeket

– fogalmazott a posztban.

Frissítünk!

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a Telexnek azt írta: biztonságban van a betegellátás, „a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”. Hozzátették: a valóság az, hogy nem három, hanem másik négy belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia, gasztroenterológia, általános belgyógyászati osztály) teljes kapacitással működik. Az endokrinológia és a diabetológia osztály részben az átszervezés miatt ideiglenesen szünetel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik