Belföld

Donáth Anna arra kéri a pedagógusokat, hogy ne írják alá az új szerződésüket

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Donáth Anna a Mometum EP-képviselője arra kérte a pedagógusokat Facebook oldalán, hogy ne fogadják el a státusztörvény alapján készült új szerződésüket. A pedagógusok szeptember 29-ig nyilatkozhatnak, hogy elfogadják vagy elutasítják a szerződést. Donáth szerint „ha tömegesen utasítják el a kormány felháborító ajánlatát, ha tömegesen nem írják alá a státusztörvény alapján készült szerződést, akkor a Fidesz kénytelen lesz meghátrálni, és emberszámba venni a pedagógusokat”.

Mutassatok erőt, mert csak abból értenek! Csak így van esély arra, hogy a kormány érdemben meghallgassa az igényeiteket, hogy tisztességesen megfizessen titeket, és hogy olyan körülményeket teremtsen az oktatásban, ahol lehet végre tanítani. Ne fogadjátok el, hogy ismételten megaláznak titeket! A döntés szeptember 29-ig a ti kezetekben van. Éljetek vele!

– írta Donáth Anna.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által működtetett Ne Dolgozz Ingyen oldalon nemrég arról írtak, hogy egészen elképesztő kinevezésmódosításokról is hallanak.

A legalacsonyabb gyakornoki 400 ezer forint utáni kategóriában, a Pedagógus I.-ben lévő tanár 410-460 ezer forint körüli összegekről kap „ajánlatot” és annyi. Semmiféle előmenetel és a majdani léptetés reménye se

– írták. A Népszava cikke szerint az egyik Váci Tankerületi Központ területén dolgozó pedagógus illetménye az ágazati szakmai, gyógypedagógiai pótlékkal együtt bruttó 21 forinttal fog emelkedni, fizetése 409 979 forintról kereken 410 000 forintra módosul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik