Belföld

Schmidt Máriáék négycsillagos wellness hotelekben képzik tovább a történelemtanárokat 

MTI/Kovács Anikó
MTI/Kovács Anikó

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) tarthat továbbképzést történelemtanároknak és oktatóknak a Miniszterelnökségen keresztül érkezett közpénzből – írja az RTL.

A portál szerint a KKTKK – amelynek Schmidt Mária a főigazgatója, egyben kuratóriumi tagja – a pedagógusokat két négycsillagos szállodában képzi egy egyébként online tananyagra, ám személyes részvétel mellett. Az egyik hotelt, a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsorit korábban a Válaszonline Tiborcz István köreihez sorolta, a másik meg a ráckevei Duna Relax Hotel, amely Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének érdekeltsége.

A képzések előkészítését, szervezését és lebonyolítását a Prekog Alfa végzi legalább 500 fő részére 2023. december 31-éig, majd elemző tanulmányt készítenek. Erre a munkafolyamatra fejenként nettó 160 ezer forintos ajánlatot adtak. A képzési helyszínt, szállást, illetve a technikai és oktatási kellékeket, kiegészítő szolgáltatásokat is ők biztosítják, ajánlatuk szerint fejenként és képzésenként nettó 60 ezer forintért. A cateringre (és annak helyszínére) fejenként és képzésenként nettó 65 ezer forintos ajánlatot adtak.

Ezeket összeadva tanáronként és képzésenként nettó 285 ezer forintos összeg jön ki, 500 fővel számoltak, ez nettó 142,5 millió forint.

A társaság az RTL megkeresésére azt írta: „2016 és 2022 között a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány négy témakörben indított képzéseket, amelyeken több mint 25 000 tanár vett részt és csaknem 6 000 hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba. A pedagógusok visszajelzéseiből kiderült, hogy a képzések kiemelkedő színvonalon nyújtottak szakmailag hasznos és új ismereteket.

Az RTL cikke megjegyzi, a KKTKK adta ki például Deák Dániel fideszes influenszer a Fidesz-recept című könyvét, illetve L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának A Megőrzés kultúrája című munkáját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik