Belföld

Meghalt Polonyi Kornél volt fideszes képviselő

Életének 96. évében hunyt el. Szívügye volt a Balaton.

Polonyi Kornél 1998 és 2002 között volt az Országgyűlés tagja, a Fidesz képviselőjeként. A Honvédelmi bizottság munkájában vett részt írták a T. Ház honlapján.

Polonyi Kornél 1927-ben született Budapesten. Általános és középiskoláit Komárom megyében végezte, Tatabányán érettségizett. 1954-ben főiskolai oklevelet szerzett Budapesten az Idegen Nyelvek Főiskoláján német sajtó- és könyvkiadói szakon. 1954-ben költözött Balatonfüredre.

1965-től a Veszprém Megyei Idegenforgalmi Hivatalnál dolgozott, közben a budapesti Közgazdasági Egyetemen idegenforgalmi szakképesítést szerzett. 1984-től a Balatoni Intéző Bizottság dolgozott nyugdíjazásáig. 1995-ig igazgató volt egy idegenforgalmi részvénytársaságnál, 1994-ben a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének fideszes alelnöke lett.

Balatonfüred honlapja kedves, derűs egyéniségként méltatta néhai díszpolgárát, akinek az életét a turizmus és a Balaton határizta meg. A veszprémi hírportál szerint a pannon táj szerelmeseként a Balaton-régió fejlesztése is szívügye volt. Öt alkalommal szervezett nagysikerű Anna-bált, gyakran részt vett a nagyvázsonyi lovasjátékok szervezésében is.

Mint írták, munkájának nyoma maradt Balatonfüreden és más településen is. A Balaton ügyének önzetlen ápolásáért 1999-ben Balaton-díjat kapott, 2007-ben Balatonfüred önkormányzata díszpolgári címet adományozott neki, 2012-ben pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át a balatoni idegenforgalomban végzett munkájáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik