Belföld

Csalók verték át a gyanútlan nőt, nemcsak a megtakarítását szívták le, de még hitelt is felvettek a nevében

Getty Images
Getty Images

Nem mindennapi átverésről számol be az RTL Híradója.

A történet pár hete kezdődött, amikor Tímea egy online áruházon keresztül adott el egy terméket, a pénzt várta, amikor az állítólagos vevő üzenetet küldött neki. Egy hamis banki felületre irányították, ahol megadta az adatait. Csakhogy nemcsak kölcsönt igényeltek a nevében, hanem a számláján lévő összes pénzt is ellopták.

960 ezret, de nekem még volt pénz a számlámon, azt is elvette

– mondta Tímea az RTL Híradó stábjának.

A tévécsatornának a bank hivatalos levélben is megerősítette, hogy a netbankon keresztül, az ő nevében valaki kölcsönt vett fel. A pénzintézet a megadott számlaszámra át utalta a pénzt.

Ám a csalóknak ez sem volt elég: a nő összes pénzét, ami a számláján volt – 400 ezer forintot – átutalták ugyanarra a számlára, ahova a kölcsönt is kérték.

Tímeai hiába jelezte azonnal, hogy visszaéltek az adataival, a pénzt most mégis neki kell visszafizetnie.

Azt mondták, hogy törlesztem 24 ezrével havonta, 84 hónapig, kétmilliót fizetek vissza így. Vagy egy összegben a 960 ezret visszafizetem nekik.

A rendőrség az RTL Híradó megkeresésére megerősítette, hogy az ügyben eljárást indítottak: „információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt” nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik