Belföld

Már nincs életveszélyben a 4 éves kisfiú, aki fejjel előre beleesett egy égő gödörbe

Túl van egy műtéten és már nincs életveszélyben az a négyéves fiú, aki beleesett egy lángoló gödörbe szombaton Nagykállón. A családfő ásta a gödröt az udvaron, rongyokból gyújtott be. Egy óvatlan pillanatban zuhant a gödörbe a négyéves fú, fejjel előre esett a lángok közé. Az RTL riportja szerint az apa a bokájánál fogva húzta ki a gyereket a gödörből, aki sikított a fájdalomtól.

Ahogy értesültek a bajról, a környékbeliek azonnal a család segítségére siettek, az egyik szomszédasszony egy vödör felmosó vízzel rohant át, azzal öntötték le a gyereket. Ezután a szülők a zuhany alatt próbálták lehűteni a fiút, aki az arcán és a felsőtestén is súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gyereket mentőhelikopterrel vitték kórházba, de csak azt követően, hogy szállítható állapotba hozták. A mentők részéről Győrfi Pál szóvivő azt mondta, kiérkező kollégái ellátták a másodfokú égési sérüléseket, majd intubálva, lélegeztetve, életveszélyes állapotban szállították kórházba a fiút.

Az édesanya egy nappal később az RTL-nek elmondta, fia, Lajoska már nincs életveszélyben, jobb kezét azóta már megműtötték. Altatásban van, stabil az állapota, a körülményekhez képest jól van.

A kisfiú testének 40 százaléka megégett, a csatornának nyilatkozó sürgősségi szakember szerint akár évekig tartó rehabilitáció is várhat rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik