Belföld

Kiterjeszti a Fidesz a választási törvényt az „álcivil szervezetekre”

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni, a külföldi befolyásszerzési kísérleteket pedig meg kell akadályozni, hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatban jelezte: az Országgyűlés őszi ülésszakán az ország függetlenségét megóvó törvénycsomagot kívánnak benyújtani.

Ennek célja, hogy azokat, a sok esetben álcivil, szervezeteket, amelyeket külföldről pénzelnek, valamint azokat a pártokat és személyeket, akik Karácsony Gergely környékén is felbukkantak, számon kérhesse a jövőben a törvény.

Kocsis Máté rámutatott arra, hogy tulajdonképpen a választási törvény kiterjesztéséről van szó, miután a nem pártként induló szervezetek szerint rájuk nem vonatkoznak a pártok gazdálkodását érintő jogszabályok, ami szerinte „nyilván a hatályos jogszabályi környezet kijátszása”. A jövőben azokra az álcivil szervezetekre, amelyek választáson indulnak, ugyanazok a szabályok vonatkoznának elszámolás, működés, elfogadható finanszírozás terén, mint a pártokra.

A frakcióvezető szerint Brüsszel nem fogja jól fogadni a törvényjavaslatot, mert „folyamatosan politikai alapon támadják Magyarországot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik