Belföld

Esztergomi robbantás: három tűzoltó elhagyhatta a kórházat, a rendőrök állapota is javul

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota – értesült a Magyar Nemzet kórházi forrásokból, a legnagyobb, pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van, írja a lap.

Hozzáteszik viszont, hogy a felépülésig még hosszú az út, a robbanás és az általa kiváltott repeszhatás ugyanis beton-, tégla- és fatörmeléket zúdított a rendőrökre, ez okozott súlyos sérüléseket. Úgy tudják, döntően csonttöréseket (végtag-, borda-, arccsont- és fogtörés) és könnyebb égési sérüléseket szenvedtek a kommandósok.

A megsérült tűzoltók közül hárman elhagyhatták a kórházat, írja a Magyar Nemzet egy másik cikkben. A lap forrásai szerint az egyenruhások ugyan nyolc napon túl gyógyuló töréseket szenvedtek, ám nincs szükségük további kórházi kezelésre.

Az esztergomi robbantás helyszínén tartózkodó állomány tagja nem csupán testileg szereztek súlyos sérüléseket, hanem lelkileg is. Az elkövetkezendő hónapok során a protokoll szerint a testi felépülés mellett a lelkire is komoly hangsúlyt fektetnek majd, gyakori ugyanis, hogy poszttraumás stressz szindróma alakul ki. Az átélt trauma nyomán kialakuló betegséget komolyan kell venni, és a megfelelő terápiával kezelni. Előfordul, hogy csak hetekkel, hónapokkal, akár fél évvel később törnek a felszínre olyan élmények, érzések, amelyek a múltbéli megrázkódtatásokat elevenítik fel, teljesen leblokkolva az érintettet, teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik