Belföld

Szabadon megtekinthető kiállítás nyílt Budapesten a 24.hu fotóriportereinek válogatott képeiből

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Szemtanúk képei a World Press Photo kiállítás kísérőtárlataként, a Nemzeti Múzeum kerítésén láthatók.

A 24.hu fotóriportereinek az a hivatása, hogy az olvasó helyett is lássanak, hogy aztán az olvasó is láthasson. Hogy járjanak ott, ahova nem mindenki jut el, érjenek oda a történések sűrűjébe, és vegyék észre a különlegeset, vagy éppen magával ragadóan hétköznapit ott, ahol mindannyian rendre elhaladunk. Eldugott sziget, elfelejtett temető, egymásnak feszülések és összekapaszkodások, busó szelfik, egy idomárjukkal szövetségben szabad ménes.

Formák, tekintetek, sorsok. Pillanatok, most olyan nagyban, ahogy ritkán látjuk őket.

Ekképp vezetjük fel lapunk fotóriportereinek tárlatát, a Szemtanúkat a helyszínen – és most ebben a cikkben is, melyben minden fővárosi vagy a fővárosban járó olvasónkat arra invitáljuk, nézze meg a saját szemével, milyen hatása van, amikor a kivételes módon megörökített pillanatokat lehetőségünk van ki is nagyítani. A kiállítás a World Press Photo kísérőtárlataként, a Nemzeti Múzeum kerítésén, a Múzeum körúton látható, és november 5-éig tekinthető meg.

Várják önöket Adrián Zoltán, Farkas Norbert, Marjai János, Mohos Márton, Szajki Bálint és Varga Jennifer képei!

Varga Jennifer / 24.hu

„A magyar sajtó legszebb hagyományainak egyike a legjobb fotóriporterek különleges érzékenységének, szemének, merészségének, profizmusának köszönhető, a valóságot leghitelesebben elbeszélő, a szavakon túl mesélő dokumentarista tradíció” – fogalmazott a tárlatról Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője. „Örömünkre szolgál, hogy e kiállításon is megmutathatjuk, nagy tehetségű fotós kollégáink milyen erősen kötődnek e hagyományhoz, s ennek nyomán hogyan válnak méltó követőivé a magyar sajtófotózás legjobbjainak.

Így továbbra is mind szemtanúi lehetünk a hazánknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik