Belföld

Fütyülhet Semjén Kiss-Rigó püspök tiszteletdíjára

Varga Jennifer /24.hu
Varga Jennifer /24.hu
A fideszes házelnök újra keresztbe tett Vadai Ágnesnek, a teológus-politikus most is megúszta a választ.

Vadai Ágnes azt követően fordult Orbán Viktor helyetteséhez, hogy lapunk megírta, a Magyar Kertörökség Alapítvány (MKA) kuratóriumi tagjaként havi több mint egymilliós tiszteletdíjat kap a szeged-csanádi megyéspüspök. Arról másokkal ellentétben Kiss-Rigó László nem mondott le.

Mivel Semjén Zsolt teológus is, a DK politikusa azt hihette, választ kap arra az egyszerűnek tűnő kérdésére, a katolikus egyház mely tanításával lehet összhangban ez a juttatás. Noha a pénzt az alapítvány állami támogatásból kapta, a fideszes házelnök a miniszterelnök-helyettes kérésére visszautasította Vadai Ágnes kérdését.

Kövér László elfogadta azt az érvet, hogy Kiss-Rigó László nem tölt be kormányzati tisztséget, s noha Semjén Zsolt felel az egyházpolitikáért, egyházdiplomáciáért, a püspök kuratóriumi tagsága és a tagsággal járó feladatok ellátásához kapcsolódó juttatások kérdése

nem tartozik a kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladat- és hatáskörébe.

A hvg.hu szerint a szeged-csanádi megyéspüspök jó kapcsolatot ápol az Orbán-kormánnyal. 2015-ben ő mondta, hogy Ferenc pápa téved, Orbán Viktornak van igaza a menekülzpolitikában.

Kapcsolódó
Azért zöldek a székek a szegedi stadionban, mert a püspök Fradi-szurkoló
Szerdán avatják az egyházmegye közpénzmilliárdokból épített ifjúsági centrumát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik