Belföld

A Wizz Air egyik Budapestre tartó járatán egy részeg utas levizelte a folyosót felszállás közben

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A tegnap éjszakai Máltáról Budapestre tartó Wizz Air járaton egy ittas utas közvetlenül a felszállás előtt használni akarta a mosdót, de a személyzet biztonsági okokból megpróbálta őt visszatessékelni.  A férfi nem tágított, „mindjárt behugyozok” felkiáltással adta a személyzet és az utastársai tudtára, hogy a szükségletei kielégítésével egy percet sem várhat. “Uram üljön le, üljön le uram, kérem üljön le” hangzott a recsegő hangszórókból – számolt be az esetről az Utazómajom.

Közvetlenül a felszállás és trágár ordibálás után az utas a beszámoló szerint a hátsó folyosó és a mosdók elé vizelt.

Megkérdeztük a Wizz Airt az esetről. Azt írták, hogy a társaság

szeptember 19-i, Máltáról Budapestre tartó járatán egy utas felszállás közben, a saját biztonságát is veszélyeztetve használni akarta mosdóhelyiséget, eközben pedig inzultálta és sértegette a WIZZ kollégáit és megrongálta a repülőgép berendezésének egy részét. A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el az utassal szemben, majd a budapesti landolást követően a repülést megzavaró utast rendőri kíséret várta. A repülőgép berendezésének megrongálása miatt a Wizz Air ezen túl saját hatáskörében szabálysértési eljárást kezdeményez az érintett utassal szemben.

A Wizz Air az érintett utasoktól elnézést kért az esetleges kellemetlenségért.

Hozzátették,  „a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik