Belföld

Pesty László szerint a NER-lovagok rétege rákos daganat a jobboldal testén

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU

Nekünk, jobboldaliaknak minden stratégiai kérdésben igazunk van, de a testünkön ott egy bibircsók, vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amit egy éles szikével ki kell metszeni

– mondta Pesty László legújabb nagyinterjújában a sajtóban NER-lovagoknak nevezett üzletembereket, hozzátéve, hogy szerinte nem NER-lovagnak, hanem orknak kellene nevezni ezt a rendszer által kitömött réteget.

A magát lojális fideszesnek nevező filmes a hvg.hu-nak azt állította, hogy mióta beszélni kezdett a „Lölö-jelenségről” ömlenek hozzá az „ügyek, bizonyítékok, hangfelvételek, videók, dokumentumok”, „érdekes közbeszerzésekről, zsarolásokról”.

Pesty László arra a kérdésre, hogy nem szólt-e neki a hatalom, hogy állítsa le magát, azt válaszolta:

Kaptam üzeneteket egészen magas szintről is, de mind pozitív volt. Azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük.

A Fekete Doboz vezetője még mindig nem döntötte el, hogy nyilvánosság elé tárja a hatalom közeli üzletemberek visszás ügyeit. Most azzal magyarázta hezitálását, hogy nem szeretne az OLAF keze alá dolgozni, illetve, nem húzná keresztbe Navracsics Tibor „heroikus munkáját,” amit a brüsszeli források megszerzéséért végez.

Kapcsolódó
Pesty László: Nem igaz, hogy egy fideszes csak akkor őszinte, ha részeg
Lölő klánozott Tusványoson, és ősfideszes létére azt mondta: „A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk... hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem.” Azóta áll a bál a Fideszben. Vagy nem áll. Nagyinterjú azzal, aki látta Lenint.

Pesty júliusban Tusványoson állt elő a témával, majd augusztusban a 24.hu-nak adta az első nagyinterjút, amelyben a Lölő-jelenség lényegét is megfogalmazta:

Naponta hallok történeteket arra, hogy bizonyos emberek a klánból rámutatnak egy szép családi házra, rámutatnak egy panzióra, rámutatnak egy cégre, kacsintanak, és a tulajdonos fülébe súgják, hogy „barátom, nem ártana néked egy tulajdonostárs, hogy továbbra is jól menjenek a dolgaid”. És az áldozat megijed, pár fillérért beengedi cégébe a klántagot, aztán mire felnéz, kívül kerül a saját szorgalmából, tehetségéből felépített vállalkozásán, családiházán, panzióján, egyebén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik