MTI/Cseke Csilla
Belföld

Bors: a New York kávéházból lopkodták ki a Zsolnay étkészleteket, egy volt dolgozó a Marketplace-en árulta a porcelánokat

Egy éven át lopkodták a New York kávéházból az értékes Zsolnay étkészleteket, amelyeket a bűnözők a Facebook Marketplace-en próbáltak eladni – írja a Bors.

A rendőrség oldalán kedden számoltak be arról, hogy a VII. Kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést 2023. szeptember 18-án egy fővárosi étterem alkalmazottja, mert körülbelül egy év alatt sok, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből. A feljelentés szerint a munkatársaknak feltűnt, hogy egy közösségi oldal eladási felületén éppen olyan, nagy értékű tárgyakat kínál értékesítésre az étterem egy korábbi dolgozója, mint amilyenek az étteremből eltűntek.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján kutatást tartottak a volt alkalmazott, és annak – akkor még az étteremben dolgozó – egyik rokona VIII. kerületi lakásán, ahol sok konyhai porcelán- és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint. K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

A Bors megjegyzi, hogy a New York Kávéház séfje Wolf András, a TV2-n futó Séfek Séfe című műsor egyik zsűrije. Wolf a Borsnak nem kívánt nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik