Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Belföld

A Fidesz EP-képviselője „nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat” talált Ferihegyen

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében értékelése szerint „nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat” árusítanak a gyermekkönyvek között.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér egyik könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyvét a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos”, illetve azok „a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók.”

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

Kapcsolódó
Tényleg több fogy a befóliázott könyvekből?
Lehet, hogy néhány, „gyermekvédelmi” okokból befóliázott könyvből tényleg többet adnak el, de a kereskedők így is rosszul járnak a szabályozással. Ami viszont egy dolgot biztosan nem ér el: nem védi meg a gyerekeket semmitől.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik