Belföld

DK-s múlttal vette át a szegedi Fideszt a friss elnök

Emellett úgy tűnik, hogy Rádi Feriz nem ellenzi a génmódosított növényeket sem.

Arról ír a szeged.hu, hogy a városi Fidesz új elnöke, Rádi Feriz komoly DK-s múlttal rendelkezik.

Rádit még a múlt héten jelentették be, mint a városi Fidesz új vezetőjét, aki a korábbi kézilabdázó, Bartók Csabát váltotta ezen a poszton. A történethez hozzátartozik, hogy a szegedi Fidesz emberemlékezet óta nem tud sikereket felmutatni önkormányzati szinten a Botka László vezette megyeszékhelyen.

A szeged.hu most arra hívja fel a figyelmet egyrészt, hogy a 31 éves Rádinak komoly ellenzéki múltja van, ezt két DK-s forrás is megerősítette a portálnak. Eszerint Binszki József, a DK megyei elnöke azt mondta, hogy Rádi Feríz néhány évvel ezelőtt az ellenzéki párt Agrárkabinetében tevékenykedett aktívan. Ez utóbbit információt a szeged.hu-nak megerősítette Nagy-Husszein Tibor is, aki akkoriban a DK elnökségi tagja is volt, mellette ő vezette az Agrárkabinetet is.

Emellett azt is írja a városi portál, hogy Rádi Feriz több agrárcégben is érdekelt, és korábban olyan szakemberrel dolgozott együtt, aki aktívan küzdött a GMO azaz a génmódosított növények elfogadtatásért – ez utóbbi nézett élesen szemben áll a Fidesz felfogásával.

Az ügyben a 24.hu megkereste a DK-t, ám egyelőre még nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik