Belföld

Megvette az állam a TV2 Csoport irodakomplexumának nagyjából felét

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Megvásárolta az állam a TV2 Csoport Róna utcai központjának nagyjából felét kitevő irodakomplexumot, írja az mfor.hu.

Az állami vagyonkezelő cég oldalára frissen felkerült szerződéslistából derül ki, hogy a TV2 Média Csoport Zrt.-től összesen 13 043 négyzetméternyi területet vásárolt meg összesen 4,5 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az augusztus 25-ére datált kontraktus részletei nem ismertek, csak annyi, a TV2 társasházként üzemelő Róna utcai központjának összesen tizenegy albetétjéről van szó, olvasható a cikkben.

A földhivatali adatok szerint a tizenegy albetét között található egy 1061 négyzetméteres étterem, hat darab, összesen 8037 négyzetméternyi iroda, valamint négy darab, összesen 3945 négyzetméter területű „egyéb helyiség” is, ezek funkciói nincsenek részletezve.

Az adásvétel alapja egy augusztus elején módosított júniusi kormányhatározat, mely felhatalmazza Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy az MNV közreműködésével legfeljebb 4,5 milliárd forintért vásárolja meg az állam részére az ingatlanokat, majd azokat a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.-be (NFI) apportálja, hogy elősegítse utóbbi feladatellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik