Belföld

Halálos baleset lett egy fantomdugóból az M3-ason

Halálos balesetről készült felvételt, kegyeleti okokból soha nem adunk közre – de az, ami szeptember 3-án az M3-on történt, nem hagyott nyugodni minket. Az a halálos baleset ugyanis, – a felvételek alapján – odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

– kezdi bejegyzését a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. A videón a baleset előtti pillanatokat megmutatták, de a balesetet magát már nem.

A felvételen látszik, hogy esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. A videó tanulsága szerint többen is egyszerűen nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Úgy váltanak sávot, hogy nem várják meg, míg ezt biztonságosan meg tudják tenni – ezzel váratlan fékezésre kényszerítenek másokat – írják a bejegyzésben. Emiatt és a kis követési távolság, valamint a nagyobb sebesség miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki, miután többen fékezni kényszerülnek.

Valós ok nélkül, de megáll a sor. Az álló kocsisort néhányan ki tudják kerülni – az utolsó pillanatban. Már itt is több balesetveszélyes helyzet alakul ki, míg végül valaki belemegy az egyik álló autóba. Koccannak. Az így kialakult forgalmi helyzetbe érkezik egy terepjáró, amely végül nem tud megállni és négy másik autót összetör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik