Belföld

A Dunába esett egy nő a Margit hídnál, de hatalmas szerencséje volt

BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán számolt be egy bravúros mentési akcióról péntek délután: mint írják, szeptember 12.én éjfélkor a vízirendészeik mentettek ki egy 26 éves nőt a Dunából, Margit híd hídpillérjénél. Innen fél méterre találták meg vízben ácsorgó nőt, akinek az erős sodrás miatt esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson.

„Amikor odaértünk a hídhoz, kb. derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült partot tűznünk a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük a hajóba” – mondta az intézkedésről Szilágyi Szilárd főtörzsőrmester.

A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá. A nő bár azt állította a rendőröknek, hogy híd korlátján áthajolt nézelődni, majd amikor mögötte elhaladt egy rolleres, ő megijedt, átbillent, és lezuhant a vízbe, a vízbeesés körülményeit még vizsgálják a rendőrök. Az esést követően a hídpillérnél már lábra tudott állni, azonban a vízből nem tudott kijutni. Az esés következtében az arcán és a karjain sérült meg, a mentők kórházba vitték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik