Belföld

Szerdán egy hidegfront vet véget az indián nyárnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szerdán eleinte fátyolfelhős, napos idő várható, majd délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott késő délután, estefelé már előfordulhat zápor, zivatar – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul és néhol megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 34 fok között várható.

Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő. A hidegfront szakadozott felhőzete vonul délkelet felé, változóan felhős idő várható. Elsősorban az ország északnyugati harmadán és az északi határ menti területeken fordulhat elő zápor, zivatar, emellett az Alföldön sem zárható ki egy-egy zápor kialakulása. Egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul a szél, míg a Tiszántúlon a délies szelet kísérhetik élénk lökések. Csütörtök hajnalra általában 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar – jósolja az Időkép. Az ország nagy részén a nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, de északkeleten az északkeleti szél lehet élénk, erős. Zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. A front hatására mérséklődik a meleg, a legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, délkeleten lehet a legmelegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik