Belföld

Gázfegyverrel követelte a munkadíjat a felújítási munka befejezése előtt

Gázfegyverrel követelte a megbízójától a szerinte neki járó összeget egy ittas férfi. A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt állítja bíróság elé.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az 53 éves férfi egy ismerőse lakását újította fel. Ennek során már a munkadíj egy részét is kifizette neki a tulaj, viszont úgy egyeztek meg, hogy a maradék összeget a munka befejezését követően kapja meg. Azért, hogy a munkát biztosan befejezze még a szaki szerszáma is a lakásban maradt.

Ezt követően azonban május végén a terhelt részegen megjelent az ismerőse lakásánál, és a maradék munkadíjat és a szerszámait követelte. A tulaj emlékeztette a megállapodásukra, hogy a munkát be kell fejezni és azután fognak elszámolni.

A terhelt ettől ideges lett, földhöz vágta a kerékpárját és a kabátja alól elővett egy élés lőfegyverre hasonlító gáz- és riasztófegyvert és azzal követelte a pénzét a megrémült áldozatától. Végül a szaki visszatette a fegyvert a derékszíjára fűzött tokba.

Az ügyészség a vádlottat fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérletével vádolta meg, mely bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik