Belföld

Szentkirályi Alexandra hajózni hívja a lakosságot

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ha nyár, akkor Balaton, ha pedig Balaton, akkor hajózás! – írta ki a Facebook-oldalára Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő szerint a 2023-as nyári szezonban is sokan választották a Balatont, ahol aztán kompra, hajóra is szálltak.

Egymillió-kétszázezer fölött a kompok forgalma és közel hétszázezer utas a személyhajókon, ami mind a tavalyi, mind pedig a 2019-es év utasszámait felülmúlja.

Külön öröm, hogy egyre több biciklis is a hajókat választja, tavalyhoz képest a kompokon közel 10 százalékos bővülés mellett számuk meghaladja a 100 ezret, míg a személyhajókon eddig 22 százalékkal többen utaztak kerékpárral, mint tavaly ilyenkor.

Ne feledjük, a kompok egész évben várják az utasokat, ahogy a Balaton is az év minden időszakában remek programokat és élményeket kínál! – tudtuk meg Szentkirályi Alexandrától.

A menetrendi hajójáratok Siófok, Balatonfüred, Tihany, Tihanyrév és Balatonföldvár között 2023. szeptember 11-től szeptember 24-ig naponta közlekednek. Ezt követően októüber 23-ig már csak szombat-vasárnaponként járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik