Belföld

Migránsgettózni kezdett a Jobbik is

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője szerint meg kell akadályozni a kormánynak azt a tervét, hogy migránstelepeket, migránsgettókat létesítsen az országban, írja az MTI.

Lukács László a debreceni városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján hétfőn azt mondta, a városba tervezett migránsgettóba „számolatlanul fogják behozni azokat az ázsiai migránsmunkásokat keletről, akiknek azt a célt szánták, hogy elvegyék a debreceniek munkáját, hogy alacsonyan tartsák a debreceniek fizetését (…), a betelepítés végső soron azt fogja jelenteni, hogy Debrecennek, ennek a cívis városnak, polgári városnak a kultúráját is veszélyeztetik”.

Ez veszélyes, ezt meg kell akadályozni – mondta a frakcióvezető. Jelezte annak érdekében, hogy minderre felhívják az emberek figyelmét, hétfőn táblát helyeznek el a Catl-akkumulátorgyár építkezése mellett, lássák az emberek, hogy „ebbe a városba ezrével fognak érkezni azok a migránsmunkások, akik elveszik a magyar emberek munkáját”.

Lukács László hozzátette: csak a Catl kínai akkumulátorgyárba – amelynek szerinte egy küldetése van, hogy „magyar földbe kínai vegyszert tegyenek” -, „legalább ötezer migránsmunkás fog érkezni, akiknek itt minden szolgáltatást meg fognak adni”. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője azt mondta, a migránsmunkások betelepítésérők szóló „Orbán-tervet” abba kell hagyni. Pártjuk azon dolgozik, hogy Magyarországon tisztességesen lehessen keresni, hogy migránsmunkások helyett nyugati béreket kapjanak az emberek.

A migránsgettókról korábban Orbán Viktor beszélt, csak ő az Európai Uniót vádolta ugyanezzel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik