Belföld

Úgy tűnik, törölték azt a repülőjáratot, amelynek indítását pár hete Szijjártó Péter jelentette be

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A jelek szerint mindössze 3 repülés és 2 hét után meg is szűnt az a Magyarországról Üzbegisztán fővárosába irányuló repülőjárat, amelyet a külügyminiszter jelentett be augusztusban – közölte az Mfor a spabook.net portál alapján.

A turisztikai portál azt írta, hogy a FlightRadar24 adatbázisában még szerepel a vasárnapi, szeptember 10-i járat 12:30-as indulással, azonban a Budapest Airport hivatalos oldalán és a budapesti reptér nem hivatalos honlapján már teljesen eltűnt a járat a menetrendből. A portálnak nyilatkozva a budapesti repülőtér telefonos ügyfélszolgálata megerősítette:

Nemcsak a vasárnapi repülést törölték, hanem teljesen megszűnt a Budapest és Taskent közti járat. Az üzbég légitársaság így mindössze 3 alkalommal – augusztus 20-án, 27-én és szeptember 3-án – teljesítette az útvonalat. Mindemellett Üzbegisztánba így is el lehet jutni repülővel: a Taskenttől pár száz kilométerre található Szamarkandba továbbra is indít járatokat a Wizz Air.

Szijjártó Péter augusztus 19-én jelentette be, hogy közvetlen repülőjárat létesül Budapest és az üzbég főváros, Taskent közt. Akkor azt mondta, hogy a Qanot Sharq légitársaság járata szeptembertől hetente két alkalommal közlekedik a két ország között, majd jövő év elejétől a járatok száma heti háromra, 2025-től pedig heti négyre bővül. Beszélt arról is, hogy a járatindításra tekintettel megnövelték a taskenti magyar nagykövetségen a konzulok létszámát, illetve meggyorsították a vízumkiadást, így az üzbégek az eddigieknél zökkenőmentesebben utazhatnak hazánkba, és ugyanez igaz fordítva is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik