Belföld

Őrsi Gergely üzent Kern Andrásnak: A gyalogosoknak nem feladatuk a tahóparkoló autók kerülgetése

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Pár órával azután, hogy a Blikk megírta: a lap olvasói másodszor kapták rajta Kern Andrást azon, hogy egy budai pékség előtt szabálytalanul parkol az autójával, megszólalt az ügyben a II. kerület polgármestere.

Őrsi Gergely a Facebook-oldalára kitett posztban Kern András nevének említése nélkül azt írja,

a közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal. Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladatuk tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak.

A polgármester szerint azonban nem ez a megoldás. Azt ígéri, hogy az önkormányzat a lehető leghamarabb a járda közepére is ki fog helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát.

„Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha a Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik