Belföld

L.L. Junior nyílt levelet írt Orbán Viktornak

„A hazáját szerető és az országát féltő büszke magyar roma hazafiként” fordult nyílt levélben Orbán Viktorhoz L.L. Junior pénteken.

A zenész szerint „a romák többsége sokszor indokolatlan általánosításokat kénytelen elszenvedni, amelyekből hátrányos megkülönböztetés és diszkrimináció is ered, valamint egyfajta idegenkedő hozzáállás a többségi társadalom meghatározó részében” és „bizonyos politikai szereplők és vállalhatatlan ideológiákat vallók” pedig folyamatosan arra törekednek, hogy a magyar társadalom több mint 10 százalékát kitevő romákat kollektíven hibáztassák.

A L.L. Junior úgy gondolja, hogy a társadalom békés együttéléséhez két dolog segítene és ebben kéri a magyar miniszterelnök támogatását:

  1. Orbán szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre, illetve a legszigorúbb szabályozás kísérje ezek bárhol is történő megjelenését. L.L. Junior hozzáteszi, hogy ebben a kérdésben a társadalom (és legfőképpen a 25 év alatti korosztály) edukálása mellett szükséges lenne a hazai rendőrök, polgárőrök szigorúbb, egyértelműbb fellépése, illetve alkalmassá tétele is.
  2. A kormányfő segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből, mert ugyan a Parlamentben már büntetik, de vannak, akik erre építik fel a politikai agitációjukat.

A teljes levél L.L. Junior Facebook-oldalán olvasható.

Kapcsolódó
Eljárást indított a rendőrség L.L. Junior G.w.M-es videója miatt
A Petőfi hídon hajtottak át, de a felvétel szerint mindketten jóval gyorsabban mentek a megengedettnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik