Belföld

Az elnök fiának egyesületével pályázik uniós pénzekre a megyei közgyűlés Csongrádban

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI

Péntek délelőtt szavaz a Csongrád-Csanád vármegyei közgyűlés arról, hogy 3,2 milliárd forint értékben pályázzon uniós pénzekre turizmusfejlesztés címszóval, ebben pedig Gémes László közgyűlés elnök fiának az egyesülete is részt vesz – írta meg a hvg.hu.

Az egyik vízi turisztikai pályázatra ugyanis a Kurca-völgye Egyesülettel partnerségben nyújtja be az önkormányzat, amit még maga Gémes László alapított, majd 2019-ben adta át az elnöki posztját egyik fiának, Gémes Gergelynek, a másik gyerekének, ifjabb Gémes Lászlónak pedig az alelnöki pozíció maradt. „Bár az egyelőre nem világos, hogy a Kurcát érintő fejlesztésekre pontosan mennyit költenének el a pályázati pénzekből, valószínűnek tűnik, hogy sok tízmillió, vagy akár százmillió forintról van szó” – írta a hvg.hu.

A lap megkérdezte, hogy nem aggályos-e, hogy egy uniós támogatásra közösen pályázik az önkormányzat és annak vezetőjének családjához kötődő civil szervezet, nem merül-e fel az összeférhetetlenség gyanúja, de Gémes határozott nemmel válaszolt.

Szerintem azok a furcsák, akiknek ez furcsa, én sajnálom ezeket az embereket.

– jelentette ki.

Gémesék korábban szép összegeket kaptak a Széchenyi Terv Vidékfejlesztési programjából és a Nemzeti Fejlesztési Tervből. A fejlesztési programokat összesítő kormányzati honlap szerint Gémes Lászlónak 2017 óta több mint 230 millió forint jutott a lap szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik