Belföld

L. Simon László: Valószínűleg elragadta a hév Lázár Jánost

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Horthy személyiségét rendkívül összetetten kell nézni: vitathatatlan érdemének tartom, hogy rendkívül jól megválasztotta az ország vezetőit, politikai stabilitást hozott és az országot a teljes reménytelenségből vezette ki. A másik oldalon vitathatatlanul ott van, hogy nem tudta elkerülni a háborúba sodródást, nem tudta jól kezelni a németeket

– erről beszélt L. Simon László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután Lázár János az egykori kormányzót méltatta Kenderesen.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója szerint óvatosan kell fogalmazni Horthyval kapcsolatosan, mert nem lehet, hogy csak a pozitívumokat látjuk és „nem vesszük tekintetbe azon zsidó származású honfitársaink érzékenységét.”

Arról is beszélt, hogy dolgozott együtt pár évig Lázár Jánossal és emlékszik, hogy a holokauszt 70. évfordulóján együtt csinálták az emlékbizottságot.

Akkor teljesen egy platformon voltam Lázár miniszter úrral, nem gondolkodott máshogy, valószínűleg elragadta a hév

– mondta.

L. Simon egyébként sajnálja, hogy a kenderesi kiállítást nem ők csinálták, amire egy koncepciót is kidolgoztak és egyik kezdeményezője volt annak, hogy ez a kiállítás megvalósuljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik