Belföld

Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy meghalt egy idős férfi egy hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban

Napokig hevert holtan Hódmezővásárhelyen egy nyugdíjas lakóparkban egy 94 éves férfi – írja a Délmagyar. A cikk szerint csak 3 nap múltán nyitották rá az ajtót. Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát.

Az önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat, ami jelenleg csaknem 10 millió forint. A lakóparkban élőknek havonta négyzetméterenkénti bérleti díjat és 26 ezer 500 forint szolgáltatási díjat is kell fizetniük.

Katona Antal, a lakóparkot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. a portálnak küldött válaszában azt írta, hogy:

“Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik