Belföld

Illegális gyorsulások, driftelések elkerülése miatt akciózott a BRFK – itt vannak az augusztusi számok

police.hu
police.hu

Negyvennégy alkalommal tartottak ellenőrzést a budapesti rendőrök a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából. Az akciók során civil járműveket és kamerás drónokat is bevettek. Az egyenruhások statikusan, illetve mozgó járművekből is mérték a közlekedő gépjárművek sebességét.

A BRFK közleménye szerint 654 esetben került sor valamilyen intézkedésre egy hónap alatt, és ebből 636 alkalommal észleltek sebességtúllépést.

161 helyszíni bírságot, 41 közigazgatási bírságot szabtak ki ezek miatt, valamint kettő szabálysértési feljelentést és 3 közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről összesen 429 leállítás nélküli felvétel készült „Drifteléshez” kapcsolódó szabályszegések miatt egy emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

– közölte a BRFK.

police.hu

Az akciók a sebességméréseken felül a gépjárművek engedély nélküli átalakítására is kiterjedtek, amelyek során az azokkal összefüggő szabálytalanságok miatt két szabálysértési feljelentést tettek, illetve egy járműnek elvették a helyszínen a forgalmiját is.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 15, míg bódultság gyanúja miatt 5 vezetőt fogtak el, továbbá 23 embert mintavétel céljából állítottak elő. Négy körözött személyt is elfogtak az akciók során, valamint 26 esetben éltek büntetőfeljelentéssel.

Felléptek a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások ellen, így a közlekedők egyéb természetű szabályszegései miatt is, mint például hiányos világítás, kézben tartott mobiltelefon használata vezetés közben vagy lejárt műszaki érvényesség miatt, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt további 105 helyszíni bírságot és 196 közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 64 szabálysértési feljelentést és 5 közigazgatási jegyzőkönyvet töltöttek ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik