Belföld

Máris kiszáll az állam az év elején visszavásárolt Posta Biztosítóból

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben tulajdonolt 66,9 százalékos üzletrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Tavaly év végén jelentette be a kormány, hogy visszavásárolja a Posta Biztosítót, az ügylet pénzügyi értelemben áprilisban zárult.

A Világgazdaság cikke szerint a Magyar Állam korábban deklarálta, hogy nem célja a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben meglévő többségi tulajdonának a hosszú távú megtartása. A Magyar Állam átmeneti tulajdonosi szerepvállalása a biztosítási piac konszolidációját kívánja elősegíteni – írja a VG.

A folyamat előkészítését követően az október elején induló indikatív ajánlati fázis tervezetten október végéig tart. A kötelező ajánlati fázis december végéig zárulhat, amely alapján a kiválasztott vevővel a jövő év elején kerülhet sor a szerződéskötésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik