Belföld europoli

Navracsics: Magyar diák nem marad ki az Erasmusból

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Magyar diák nem fog kimaradni az Erasmusból – jelentette ki az ATV Híradónak Navracsics Tibor. A területfejlesztési miniszter biztos abban, hogy meg fog állapodni a kormány az Európai Bizottsággal az ösztöndíjjal kapcsolatban. A következő tárgyalási forduló szeptember elején-közepén lesz Johannes Hahn költségvetési biztossal.

Navracsics szerint a 2024 második féléve utáni finanszírozásról kell megállapodnia a kormánynak, „de addig bőven van idő, és én bízom benne, hogy megállapodásra jutunk.”

Arra a kérdésre, hogy ha nem járnak sikerrel, a kormány mindezt biztosítja-e, Navracsics Tibor úgy válaszolt: mindenképpen megállapodásra jutnak, és a kormány is biztosítja a lehetőséget.

A miniszter korábban a tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta, a Bizottság nem hivatalosan ugyan, de felvetette, „már jöttek olyan alinformációk, hogy a rektorokat is gondoljuk meg”, hogy tagok lehetnek-e a kuratóriumokban.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik