Belföld

Nyugtatóra ivott, és alkoholért ment a sofőr, aki részegen halálra gázolt, és sorsára hagyott egy fiút Ikladon

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2021 októberében halálra gázolt, majd segítségnyújtás nélkül sorsára hagyott egy biciklis fiatalt Ikladon, a Szabadság úton. A 19 éves budapesti fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a helyszínen intézkedő rendőrök észrevettek egy arra haladó gépkocsit, aminek a színe megegyezett az úttesten maradt törmelékével. Kiderült, a balesetet okozó sofőr tért vissza, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda 0,81 mg/l értéket mutatott, ezért mintavételre előállították.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az 57 éves, galgamácsai férfitől vett vérminták etilalkohol koncentrációja 2,35 g/l, valamint a vizeletminta etilalkohol koncentrációja 3,15 g/l volt. Az orvos szakértői vélemény szerint a gyanúsított vérében a baleset időpontjában 2,6016 g/l volt az etilalkohol koncentrációja, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelent

– közölte a rendőrség.

Az alkoholon túl a toxikológus szakértő nyugtató jelenlétét is kimutatta, azaz az ittasság mellett a sofőr bódult állapotban is volt.

police.hu

A műszaki szakértő a jármű átvizsgálásakor nem talált hibát. A baleset éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, 50 km/h megengedett sebességű útszakaszon következett be, a gyanúsított mintegy 87 km/h sebességgel hajtott.

A jármű sofőrje a kihallgatása során elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy segítség nélkül tovább ment a baleset után, és otthagyta a kerékpárost. Nem tudta, hogy mi baja van, mivel nem állt meg. A baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, csak arra, hogy elindult Aszódra alkoholt venni.

A férfi ellen a halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik