Belföld

Fokossal ütött agyon egy vadász egy lakott területre tévedő békés vaddisznót

Egy kistermetű vaddisznó tévedt be szombaton Debrecen kertvárosi részére, amit aztán órákon át terelgettek a a helyiek és a rendőrök. Az RTL Híradója szerint a szokatlanul békés süldő legyengültnek tűnt. A helyzet kezelésére vadászt hívtak az állathoz, de a helyszínen lévők rendesen megdöbbentek, amikor a férfi egy fokost és egy pokrócot vett elő a kocsijából. Amikor megkérdezték a vadászt, hogy mit akar azokkal csinálni, azt válaszolta:

Lakott területen nem használhatok fegyvert.

A vadász egy társasház udvaráig követte a malacot, ott csapott le rá. A helyszínen lévők közül többen úgy látták, az állat már nem élt, amikor elvitték. A csatorna megkereste a férfit, aki ugyanakkor állította, szabályszerűen járt el, és hogy nem agyonütötte, csak elkábította a vadat. A számára betegnek tűnő vaddisznóról azt állítja, nem a helyszínen, hanem később pusztult el.

Az Országos Vadászati Védegylet szerint külön szabályok vannak érvényben arra, mi a teendő, ha lakott területen belülre téved egy vad. A helyes eljárás az lenne, hogy ha találnak egy vállalkozó vadászt, ő engedélyt kér, majd fegyvert használva elejti az állatot. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság viszont azt közölte a csatornával, hogy a vadásztársaság embere szerint fokozott fertőzésveszély állt fenn, ezért az állatot azonnal el kellett távolítani a lakott területről.

A vadászt állatkínzás miatt feljelentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik