Belföld

Karácsonyékat vette célba a Metropol fotópályázata, de egy állami tulajdonú területen növő gaz nyerte a versenyt

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Befejeződött a Metropol Budapest a gyomok fővárosa! fotópályázata. A 150 ezer forintos fődíjjal járó verseny alatt a lap arra a következtetésre jutott, hogy „Budapest tényleg a gyomok fővárosa, Karácsony Gergely főpolgármester nem törődik a zöldfelületek karbantartásával”.

A pályázat nyertese az új atlétikai stadionról készített egy fotót a budai oldalról. A képaláírás szerint:

Szimbóluma lehetne ez a kép a mai fővárosi vezetésnek: az egész világot várjuk Budapestre, egy csillogó-villogó új helyszínre, ahol hatalmas eseményt, atlétikai világbajnokságot rendeznek sok tízezer helyszíni látogatóval és sok tízmillió nézővel a képernyőkön keresztül – de így, ekkora gazzal várjuk a vendégeket és a kamerákat, így járatjuk le az országot és fővárosát…

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítészének bejegyzése szerint viszont a képen látható gazos terület nem a főváros kezelésébe tartozik.

Drága Metropol! Fájdalommal tudatjuk önökkel, hogy a győztes területnek a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság a kezelője, karbantartója. Köze nincs a fővároshoz! Állami tulajdon!

– írja Bardóczi bejegyzésében. A második díjas fotó sem a Fővároshoz tartozik, az a KÖKI mellett a X. kerületi Önkormányzat fenntartásában lévő zöldfelületet ábrázol a kerület tulajdonát képező parkolóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik