Belföld

Blikk: börtönbe került a korábbi magyar olimpikon, aki milliókat csalt ki áldozataitól

Börtönbe került Almási Lenke – tudta meg a Blikk. A korábbi olimpikon tornász, az 1980-as moszkvai nyári játékokon szerepelt sportoló több embert is átvert az utóbbi években, amivel – óvatos becslések szerint – összesen 30-35 millió forint kárt okozott az érintetteknek.

Az ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, amelyben a bíróság a tárgyalás eredménye alapján, a vádlottat bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az ítéletben egyúttal elrendelte egy a vádlottal szemben korábban, más ügyben – szintén csalás miatt – kiszabott 1 év tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A terhelttel szemben még nyomozati szakban folyamatban lévő bűnügyben a nyomozás felügyeletét a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség látja el

– nyilatkozta a Blikknek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Vagyis a tavasszal tett feljelentések kapcsán még nem zárult le a nyomozás, azok miatt akár újabb börtön­évek várhatnak a volt olimpikonra.

A sértettek a közelmúltban külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megoszthatta a sérelmeit. Akadt, aki viszonylag kisebb összeget, 250 ezer forintot adott kölcsön Almásinak, de megesett, hogy valakitől egyszerre 6,5 milliót csalt ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik