Belföld

Civilek rendbe tettek egy emlékművet Sümegen, rongálás miatt feljelentették őket

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

1991-ben állították a sümegiek azt az emlékművet, amellyel a második világháború áldozataira emlékeznek. Az elmúlt évtizedekben az emlékművet gyakorlatilag senki sem gondozta, ezért úgy döntöttek a civilek, hogy megtisztítják – írja az atv.hu.

A civilek egyébként nem kértek semmilyen kompenzációt a munkájukért, és az emlékmű a tisztításnak köszönhetően visszanyerte egykori megjelenését. Ám így is kivívta egyesek nem tetszését, és rongálás miatt feljelentették őket. A civilek azt mondják, tudják ki fordulhatott a rendőrséghez.

Amíg ő ezt a feljelenést megírta, addig mondjuk ellátogathatna ide is és mondjuk a gaztól, valamint a borostyántól megtisztíthatná a bástyát, vagy összeszedhetné a szemetet egy fekete zsákba, de ő nem ezt tette. Hanem írt egy feljelentést. Szerencsére a rendőrség kivizsgálta és látták, hogy alaptalan a vád, éppen az ellenkezője történt

– mondta az esettel kapcsolatban az ATV Híradójának Kovács Mihály, az Élhetőbb Városért Egyesület elnöke.

Végh László, Sümeg fideszes polgármestere az ATV Híradó stábjának azt nyilatkozta, hogy szerinte nem is történt feljelentést. Ezzel szemben a helyi lapnak a rendőrség megerősítette, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, amit később meg is szüntettek, mert kiderült, tisztítás és nem rongálás történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik