Belföld

Lázár János beszólt a MÁV-nak: „Ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket”

Miután tegnap megírtuk, hogy a sínek rossz állapota miatt korlátozták a vonatok sebességét, Lázár János építési és beruházási miniszter pedig elrendelte a „legjobb, legkomplexebb beavatkozás végrehajtását” a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon.

Lázár János ma a Szabad Európa kérdésére elmondta, hogy az 1-es fővonalon, vagyis a Bécsbe tartó, Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon súlyos műszaki probléma állt elő, ami miatt a műszaki egyetem jelenleg is felülvizsgálatot tart. Lázár megerősítette a Szabad Európa információját, miszerint azonnali intézkedésre utasította a MÁV-ot.

„Ha nem lépünk azonnal, akkor le kell zárni a vonalat, amely beláthatatlan következményekkel járna a személyszállításra és áruszállításra is” – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette:

Arra szeretném kérni a sajtón keresztül a MÁV vezetését, hogy ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást.

Arra a felvetésre pedig, hogy a MÁV szerint ez az összes többi, 2024–re tervezett felújítás kárára lehetséges csak pluszforrás nélkül, azt mondta Lázár, hogy egy olyan vállalkozásról beszélünk, amelynek évi költségvetése nyolcszázmilliárd forint.

Aki egy nyolcszázmilliárd forintos tömegközlekedési kasszában nem találja meg a 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik