Belföld

A Kutya Párt 0 forintért épített gyaloghidat a Szilas-patak fölé, rögtön megkapta a bontási felszólítást

FACEBOOK / MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT
FACEBOOK / MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt XV. kerületi szervezete augusztus 12-énegy gyalogoshidat húzott fel a Szilas-patak felett az M3-as autópálya és a Pólus Center közötti területen – írta a párt a Facebookon.

Az vastag fapallókból összerakott átjáró mellé kihelyezett tábla szerint 55 millió forint helyett „gyakorlatilag 0 forintból” sikerült a megvalósítás.

Az Ittlakunk.hu cikke szerint a hidat azért építették fel, hogy ne kelljen az önkormányzatnak drága pénzért hidat építenie, ugyanis  a táblán említett 55 millió forintos összegért terveznek gyalogoshidat a patak fölé.

Az öröm azonban a jelek szerint nem tartott sokáig, ugyanis a párt szerdán levelet kapott a Fővárosi Csatornázási Művektől, amelynek értelmében, amennyiben nem bontják el a hidat öt munkanapon belül, akkor a cég intézkedik, és a bontás és a szállítás költségeit ki is számlázza.

Tájékoztatásuk szerint rendszeresen folytatnak helyszíni ellenőrzéseket és ennek során észlelték a hidat, amely az ezen a területen mértékadó vízhozam alatti szinten épült meg. Ezáltal lefolyási akadályt képez, csökkenti a patakmeder vízszállítására igénybe vehető szelvényét. Az átjárón az uszadékok fennakadhatnak, ami lefolyási akadályt – szélsőséges esetben nagyobb mértékű vízvisszatorlódást – okozhat. Éppen ezért a „meder vízelvezető szelvényében építmény elhelyezése nem engedhető meg” – szól a végső megállapítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik