Belföld

Rendőrt hívtak a reformátusok Hódmezővásárhelyen, amikor lecserélték a zárakat az iskola termein

Kicseréltette a zárakat a város a hódmezővásárhelyi iskolaépület földszinti helyiségein a Márki-Zay Péter által vezetett önkormányzat. A város álláspontja szerint a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola jogtalanul foglalt el a helyiségeket, az iskolafenntartó szerint viszont ez nem igaz.

A Hodpress.hu szerint feszült volt a hangulat a Petőfi utca 6. szám alatti épületben, amikor a négy helyiséget, azaz két tantermet, egy tánctermet és a konyhát lezárták. Végül annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a rendőrséget is kihívták, de a járőrök azt mondták, hogy csak jegyzőkönyvezik a két fél álláspontját, intézkedni nem tudnak, így végül távoztak is a helyszínről.

Bán Csaba, az iskolafenntartó Református Ótemplomi Gyülekezet lelkipásztora kérte a városi önkormányzat nevében eljáró Petrovics György aljegyzőtől, hogy ne cseréltesse ki a zárakat. Azt mondta, hogy ha megteszik, csütörtökön reggel feltörik azokat, ugyanis 400 gyereknek tanulnia kell. Az aljegyző közölte, hogy bírósághoz lehet fordulni az ügyben.

Bán Csaba is javasolta, hogy forduljon a város a bírósághoz, az egyház az iskola működtetésével közfeladatot lát el.

Az aljegyző közölte, hogy az iskola 2020-ban kelt működési engedélye nem szól a földszinti termekre. A lap azonban hiába kérte a feleket, hogy mondják el álláspontjaikat a hónapok óta zajló ügyben, egyikük sem kívántak élni a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik