Belföld

Kétszázezer forintra büntették és négy hónapra eltiltották a vezetéstől Mohács fideszes polgármesterét, miután ittasan rollerezett

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Pávkovics Gábor még 2022-ben szenvedett balesetet a rollerével, amikor egy kereszteződésben elesett és megsérült. A vizsgálat során kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, ezért ittas vezetés miatt vádat emeltek ellene. Mivel az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, eljárás indult.

Az ügyészség néhány hónap múlva vádat emelt a polgármester ellen ittas vezetés miatt. Az ügyben a napokban tárgyalás nélkül hozott végzést a bíróság – derül ki az ATV Híradójának riportjából.

A komlói járásbíróság végzése szerint a vádlottat bűnösnek mondta ki a vádirati tényállással egyezően, ezért 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint négy hónapnyi kategóriás eltiltásra is – tájékoztatta a csatornát  Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A csatorna úgy tudja, február óta nincs Pávkovics Gábornak jogosítványa, mivel a balesetekor elvették a rendőrök a vezetői engedélyét, így most személyautót sem vezethet. Mivel a balesetnél nem volt nála az irat, ezért azt később adta le a mohácsi kapitányságon.

Az ügyészség nem fogadta el a bíróság határozatát, így súlyosabb büntetést kért a polgármesterre, ezért személyes tárgyalást tűzött ki a bíróság.

A város polgármestere nem nyilatkozott az ítélettel kapcsolatban az ATV-nek. A következő tárgyalás november 7-én, Komlón lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik