Belföld

Tanár nélkül maradtak az alsó tagozatosok, nem indul el a tanév Alsóújlakon

Utolsó lehetőségként egy Facebook-begjegyzésben próbáltak pedagógust találni a Vasvárhoz közeli alsóújlaki általános iskolába, de senki nem vállalta el a tanítást. Az ATV riportja szerint az iskolát helyben szüneteltetni kell, a gyerekek szeptembertől másik településre járnak majd tanulni.

Egyetlen odacsábított pedagógus már megoldotta volna a helyiek baját, hiszen Alsóújlakon összevonták az alsó tagozatba, elsőtől negyedik osztályig járó gyerekeket, ide kellett volna egy pedagógus, aki őket tanítja. A helyiek azt kérték, segítsen, akinek van olyan ismerőse, aki esetleg elmenne hozzájuk tanítani, de nem jártak sikerrel. Nem találtak időben tanítót az egy osztályba összevont alsós diákok számára, így a tanítás sem kezdődhet el az intézményben.

A gyerekek a környező települések iskoláiba fognak járni szeptembertől, amit a PDSZ ügyvivője problémásnak tart, hiszen míg a diákok eddig pár perc alatt besétáltak az iskolába, most akár egy órával korábban kell a busszal elindulniuk, hogy beérjenek az új iskolájukba.

A csatorna kereste a település polgármesterét is, de ő nem akart nyilatkozni. Annyit mondott, „szerinte itt már nincs semmi érdekesség”.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára épp a minap nyilatkozta azt, hogy semmi akadálya nincs a tanév megkezdésének, hiszen a tanárok létszámában nem történt rendkívüli változás a nyári szünet alatt.

Kapcsolódó
Rétvári: Nem történt semmi rendkívüli változás a tanárok létszámában, elkezdődhet a tanítás
A miniszter elárulta azt is, hogy rendben megérkeznek majd a tankönyvek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik