Belföld

Leállítottak egy budai építkezést, mert masszívan süllyed a mellette lévő utca

RTL
RTL

A 11. kerületi Barackmag utcában alig egy hét alatt annyit süllyedt az út és a járda, hogy az utca felét el is kerítették emiatt. A területen apartmanszálloda készül, hamarosan át kellene adni, de alig áll valahogy az építkezés, számolt be róla az RTL Híradó.

A környékbeliek szerint az út azért csúszott meg, mert az építkezésen támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek le egy veszélyes szakaszt, hangzott el a riportban.

Az Újbudai Védegylet elnöke szerint a Budapesti Kormányhivatal emberei csütörtökön a helyszínen jártak és leállították az építkezést. Ennek ellenére a munka reggel folytatódott.

A kormányhivatal az RTL megkeresésére azt közölte, hogy már hétfőn leállíttatták a kivitelezést. Csütörtökön egy ismételt ellenőrzésen kiderült, hogy a tiltás ellenére folyt a munka, amit a veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztettek. Azt is írták, hogy a jövőben is folyamatos hatósági ellenőrzéseket fognak végezni a helyszínen.

Az RTL Híradó kereste a kivitelezőt is, hogy mikor és mit tesznek annak érdekében, hogy ne csússzon tovább az utca, választ azonban tőlük nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik