Belföld

Pár óra alatt elfogták a férfit, aki csonkítással fenyegetett meg egy nagykátai rendőrnőt

Még aznap elfogták azt a férfit, aki a közösségi médiában csonkítással fenyegetett meg egy nagykátai rendőrnőt – írja a Nemzeti Védelmi Szolgálat Facebook oldalán.

A 29 éves tápiósági lakcímű, de ismeretlen helyen tartózkodó férfi többször tett közzé már olyan zavaros megfogalmazású posztokat az egyik közösségi oldalon, amikben hol a TEK-et, hol a BRFK-t fenyegette. A férfi néhány napja már konkrétabb tartalmú posztot írt, amelyben a Nagykátai Rendőrkapitányság bűnügyi vizsgálóját fenyegette bántalmazással, illetve csonkítással. Emiatt fordult a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz a Nagykátai Rendőrkapitányság vezetője 2023. augusztus 23-án.

A 29 éves férfi, – akivel szemben korábban többször intézkedett a rendőrnő – felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, ellene több erőszakos bűncselekmény, többek között hivatalos személy elleni erőszak miatt folyt büntetőeljárás. Mindezek mellett a Nagykátai Rendőrkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség is körözte. A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei beazonosították a gyanúsított tartózkodási helyét, és még aznap Budapest IX. kerületében a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével elfogták, majd a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították. A tápiósági férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak előkészület vétség elkövetésének gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik