Belföld

Megsérült egy spanyol turista a Kazinczy utcában, mert tégladarabok zuhantak rá

Megsérült egy spanyol turista Budapesten, a Kazinczy utcában – tudta meg az Index. A lap szerint az utcában éppen egy épületet bontanak, ahonnan törmelék zuhant a spanyol nőre, akivel két gyermeke is ott volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte, hogy csütörtök délután érkezett a bejelentés hozzájuk, miszerint kidőlt egy bontás alatt álló épület egyik fala, és tégladarabok hullottak a járdára a budapesti Kazinczy utcában. Kisdi Márk Máté százados elmondta, hogy a fővárosi tűzoltók a helyszínre érkeztek, ahol kordonszalaggal elkerítették az épületet, majd értesítették a társhatóságokat.

Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek azt válaszolta, hogy a helyszínről egy középkorú nőt a helyszíni ellátást követően végtagsérülésekkel vittek kórházba.

Megkeresték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, ahonnan azt válaszolták, hogy csütörtökön 14 óra 45 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy VII. kerületi ingatlan bontási munkálatai közben kidőlt egy fal, és egy 45 éves nő könnyebben megsérült. Az esettel kapcsolatban a VII. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen. Gyanúsított kihallgatás idáig nem történt – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik