A következő élő közvetítés része Gulyás: Növelni kell a környezetvédelmi bírságok mértékét

Gulyás: A tanárok száma Magyarországon elegendő

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Az ATV az esetleges béremelésről kérdezte Gulyás, mire a miniszter azt mondta, azért és azon dolgoznak, hogy az emberek jövedelme egy olyan évben, amikor a pénzromlás mértéke legalább 15 százalék lesz, nagyobb mértékben nőjön, mint amilyen értékvesztést a forint kénytelen elszenvedni.

Január elsején lesznek béremelések, de számtalan olyan intézkedést tett a kormány, ami azt szolgálja, hogy az idei évben is reálbéremelkedés legyen.

A pedagógushiánnyal és a gyömrői iskola helyzetével kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormány azt várja az oktatási kormányzattól, hogy a tanév mindenhol el tudjon indulni.

Ha megnézzük a tanárok számát Magyarországon, akkor ez összességében elegendő, ilyen értelemben tanárhiány nincsen, vélekedett Gulyás, de elismerte, hogy „bizonyos helyeken, bizonyos szakokon nehezebb tanárt találni”. Ma több tanár jut húsz gyermekre, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt, tette hozzá, de az igaz, hogy vannak területek, amikre nehezebb szaktanárt találni.

Az ATV arról is kérdezte Gulyást, miért nem kaptak meghívást az uniós országok vezetői az augusztus 20-i ünnepségre, mire a miniszter többek közt azt mondta:

szuverén ország vagyunk, azt hívunk meg, akit jónak látunk.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik