Belföld

A belső feszültségek után leváltották a 444 lapigazgatóját

A 444.hu és a Lakmusz portálokat kiadó Magyar Jeti Zrt. egyik középvezetője, Erdélyi Péter eddigi lapigazgató ezután már csak külsős tanácsadóként kapcsolódik a céghez – írta a Média1. Erdélyi személye körül nemrég durva törésvonalak alakultak ki, amelyek miatt többen távoztak a 444-től. Az újságíró nevét levették a portál impresszumából is.

Erdélyi a Lakmusz nevű tényellenőrző oldalnál is lapigazgató volt, nemrégiben azonban megváltozott a feladatkörének megnevezése itt is, és immáron alapítóként, valamint stratégiai tanácsadóként szerepeltetik.

Utóbbi oldalon közlik karrierútját is, mely a  2000-es évek elején a Magyar Hírlapnál indult, majd Erdélyi később dolgozott a Népszabadságnál és a Blikknél is, azután 2010 és 2013 között a mainap.hu főszerkesztője volt, és 2013-tól lett a 444.hu egyik alapítója. Az Oxfordi Egyetem ösztöndíjasaként tanulmányozta a politikai nyomás alatt működő médiavállalatok finanszírozási modelljeit.

A 444-nél néhány hónappal ezelőtt jelentős elvándorlás kezdődött, miután néhány munkatárs panasza nyomán, külső szakértők bevonásával vizsgálat indult Erdélyi Péter ellen, akivel kapcsolatban munkahelyi zaklatás gyanúja merült fel. A vizsgálat felmentette a vádak alól a középvezetőt, de a cég működését a történtek után azonnal elkezdték átszervezni.

A vizsgálat végeredménye nagyon megosztotta a 444 szerkesztőségét, törésvonalak alakultak ki; tömeges távozások is indultak és már legalább hat távozóról lehet tudni. Tavasz óta elment a 444-től az egyik alapelemberMészáros Zsófia vezető szerkesztő, továbbá Magyari Péter újságíróBoros Júlia szerkesztő-újságíró, Kiss Imola újságíró, Szurovecz Illés újságíró, Miklósi Gábor szerkesztő. A nagy elvándorlásokat egyedül az tompította, hogy voltak közben újonnan érkezők is.

A Media1 érdeklődésére Kardos Gábor, a Magyar Jeti vezérigazgatója közölte: „Rengeteg változás volt nálunk az elmúlt hónapokban. Az egy hete bejelentett, meghatározó változás most a 444 új főszerkesztő-helyetteseinek kinevezése: Haszán Zoltán, Plankó Gergő és Lovas Gergő mostantól ebben a felelősségi körben dolgoznak a 444-nél, a nemrég csatlakozott Diószegi-Horváth Nóra és Haász János pedig szerkesztési feladatokat is vállalnak. Erdélyi Péter hónapok óta tanácsadóként dolgozik velünk fontos pályázati és fejlesztési projekteken. Ezen a területen két további szakemberrel is erősítettünk Bulla Zsófi és Paukovics Gergő személyében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik