Belföld

A Balalandnél akciózott a Párbeszéd

Járdány Bence / Párbeszéd
Járdány Bence / Párbeszéd

Az egy magántőkealap révén részben Tiborcz István-érdekeltségű Balalandnél akciózott a Párbeszéd. A párt politikusai, köztük Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-listavezetője, Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök, valamint Szabó Tímea parlamenti frakcióvezető strandfelszereléssel hatolt be a cég által elkerített területre, amely a jog szerint bárki számára biztosítja a strandolás lehetőségét.

A párt közleményében azt írja,

Jávor Benedek a kinyitott ajtót lakattal rögzítette a kerítéséhez, majd a többi párbeszédessel együtt strandolni kezdett. A 7 milliárd adófizetői pénzzel megtámogatott Balaland luxus komplexum kapcsán komoly vitákat generált az, hogy a tópartra kit és milyen feltételekkel engednek be. A sajtó és a politika is foglalkozott azzal, hogy egy zsebkendőnyi terület maradt csak szabadon a parton. Szepesi Richárd, a Balalandet tulajdonló Dreamland Holding cégcsoport tulajdonosa korábban a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, támogatná, hogy nyitva legyen az a Balaton-parti bejárati kapu, melyet most a Párbeszéd kiláncolt.

Az akció során a párt politikusai és aktivistái vitába keveredtek az üzemeltetővel, majd a szántódi polgármestertől azt a tájékoztatást kapták, hogy a „közforgalom számára megnyitott magánterületről” van szó, amely azt jelenti, hogy

a területre bejönni lehet, de fürdeni nem.

Járdány Bence / PÁRBESZÉD
Járdány Bence / PÁRBESZÉD
Járdány Bence / PÁRBESZÉD

Ajánlott videó

Olvasói sztorik